mandag 28. august 2006

Tanker


Her har vi fortsatt ett flott sommervær med rundt 20 grader. Idag har det vært noen små regnskurer innimellom. Gikk en kveldstur med Kira rundt vannet jeg tidligere har vist bilder fra. Det er fantastisk i skogen nå. Det lukter høst og fargene begynner å komme fram. Jeg føler en stor tilfredshet i å vandre slik langs vannet, der alle sansene blir tatt i bruk. Jeg lytter til stillheten, til ett ekorn i treet, til noen barn som fisker. Jeg ser den speilblanke vannflata, tyttebærene som lyser rødt i lyngen og bjørka som ikke er grønn lengre. Jeg smaker på de blåbærene som er igjen. Dufter inn aromaen av vått gress og lyng. Midt i turen kommer en regn skur. Så befriende. Jeg kjenner det milde regnet som gjør både hud og hår bløtt. Akkurat da kjenner jeg lykke, og en indre takknemlighet for at jeg faktisk får gå der i skogen en sen august kveld. Og jeg tenker på noen fine ord Andre Bjerke har skrevet:
Du spør meg hva jeg ler av, lille venn. Jeg ler fordi jeg lever, simpelthen! Ha en fin mandags kveld : )

12 kommentarer:

Huset i Hagen sa...

Vakkert!! Så koselig at du deler det med oss!

Hulda sa...

Så utrolig nydelig, både i tanker og ord.

Moni sa...

Åå, va fint du skriver! Och jag älskar att läsa norska! Orden blir ännu vackrare då!

Qi sa...

Så vacker du skriver! Känns som om jag går bredvid och lyssnar på vad du säger och ser det du ser. Fina bilder, bladen som noter...

Anniche sa...

FLOTT, du skriver!Og bildene dine er ren terapi:)Takk.
Ha en fin kveld:)
Klem fra Anniche

LindaLotta sa...

Jag kände nästan doften och regndropparna. Vad fint du skriver Julie. Hoppas resten av kvällen blev lika fin.

Julie sa...

huset i hagen: koselig du likte tankene mine : )

hulda: takk så mye, det varmer : )

moni: så roligt du tycker om norska, faktisk tycker jag at det er lettere å uttrykke meg på svensk, så jag sliter litt med min norska : )

qi: så trevligt sagt av deg : )

anniche: blir så glad å høre : )

Julie sa...

lindalotta: du hoppade inn nær jag skrev svar til dom andra: ) Tack så mye, ja dagen idag har vært fin. Det er godt, ikke alltid jag har det så, kanskje derfor man legger merke til det så godt.

Karna sa...

Nydelig skrevet, og jeg er så enig! I dag da jeg kjørte jo jobb stod det 2 store hjorter i veien, et fantastisk syn, vi er så heldig som bor i dette vakre landet! Ha en god dag!

Leah sa...

Hei Julie. Vakre bilder og ord. Vet jo at du sliter. Men du har jo kommet et stykke på vei ihvertfall, når du klarer å glede deg over vakre ting i naturen, legge merke til de små tingene. Husker en tid jeg ikke var mottagelig for slike ting i det hele tatt, følte ikke det ga meg noenting. Åh, som jeg savnet gleden over de små tingene, gleden over en hobby, over omgivelsene rundt meg. Det har nesten vært slik at jeg måtte trene meg opp til å sette pris på slike ting igjen. Synes du er kjempeflink til å fokusere på det lyse i livet :-)Klemmer fra meg.

Hannele sa...

Visst är det skönt att ta det lugnt ibalnd och se alla de små sakerna. Läckert med smultron, kanske kan man göra något roligt av det?

Julie sa...

karna: å så flott det hørtes ut, ja tenk så mye vakkert vi har rundt oss

leah: takk for fine ord leah. Ja du har så rett, man må faktisk trene seg opp igjen, og der har faktisk bloggen min allerede hjelpt meg mye. Fordelen vi har (som har vært langt nede) er at vi virkelig forstår og setter pris på de dager som er lyse : )

hannele: vet du, jeg brukte faktisk sånne smultronrader i mitt bryllup i fjor. Vi hadde dom til pynt på bordene. Det blev jættefint.