fredag 2. mars 2007

Glede

I sommerkikkerten ser jeg yndlingsfuglene mine...... måkene. Skrikene deres minner meg om somrene i NordNorge hos mormor. Det er trygge og varme minner som alltid gjør meg glad. Da vi flyttet hit til huset i byen, ble jeg så lykkelig over å oppdage at jeg faktisk iblant kan høre måkeskrik her også. Min mann synes vel jeg er litt rar når jeg viner av glede over disse fuglene. Elisabet har nettopp hatt flere innlegg om hva som gjør en glad. Hva gjør deg glad?

19 kommentarer:

Beate Larssen sa...

Har du sett måsebildan mine? http://beatesbilda.blogspot.com/2007/01/mtende-blikk.html. Dårlig gjenngivelse men men... Måseskrik, det er 17.mai morra det... De pleie å melde om regn :( Men "vi står han a" :)

Vinveska er kjempe enkel og rask. Den 3. har æ på pinnan nu. Æ har tatt utgangspunkt i Hedvigs si oppskrift: http://blogg.hobbyboden.com/hedvig/index.php/2005/12/22/p3925, men strikka i Artic (europris). Øke da til 50 maska rundt og 100 masker høy før æ felle til hankan. God helg til dæ!

Lina sa...

"Hva gjør deg glad?" Att titta in på din blogg förstås! :)

Elisabet sa...

Ja, jag säger som lina.
Och måsars skrik tycker jag också om .., det är sommar för mig.

Och hav.

Karin A sa...

Visst har du bytt färger på bloggen, känns vårligt.

Vad som gör mig glad!? Trädgården så klart! Att se saker växa, dö, blomma, vissna. När något jag sått gror eller något jag planterat blommar för första gången "skrattar" hela jag. :)

Evas blogg sa...

Mina blomrabatter vid stugan gör mig glad. Och att få vistas där ute vid sommarängen. Och att vistas vid havet ger ett otroligt gladpirr inom mig.

Hulda sa...

Småmåsen, som vi sier her nord, er en av de fineste trekkfuglene for meg. En herlig sommergjest!

Lusthuset sa...

Visst ger måsarnas skrik sommarkänsla. Jag för knippar det med båtar, badstrand, frisk sjöluft och picknick. Detta väcker glädje hos mig. Jag älskar att höra dem och att titta på dem. Desutom är de vackra.
Ha en skön helg.

Ellie sa...

Jeg får også sommerfølelse av måker. Det er mange ting som gjør meg glad, blant annet små uventede oppmerksomheter, som et hyggelig ord. Også blomster, selvfølgelig :-). Ha en god helg!

anniche sa...

Hei min venn! ¨
Savnet deg nesten på mailen i dag, har jo netsen blitt en vane, hihi:) Ja, på mail altså!!
Fine sommerminner,dog jeg deler knaskje ikke den samme begeistringen for måkene....sorry!
Hva gjør meg glad! Når guttene mine er galde og harmoniske...!
Og når jeg får uventede overaskelser,mail og brev, gode ord, et godt glass vin, et kjærlig ord, sol, gode venner, god mat........Det meste gjør meg glad om jeg bare klarer å se det fra riktig vinkel...!

Natta

elin1976 sa...

Jeg er fra sørlandet så måker er hjemme for meg. Nå har det seg slik at det finnes måker på innlandet her på jæren Så jeg blir ikke sint slik som mine naboer for litt måke drit og høye skrik. Jeg vil de egentlig skal skrike litt mere. Ha en fin dag, vennen
Masse klemmer fra meg:O)

Koselig koselig sa...

Jeg er ikke så glad i måker dessverre. Er født og oppvokst i Nord-Norge jeg også, men forbinder bare måseskrik med mas jeg :(
Her i Vestfold er det også nok måker, men drar du til Strømstad og går langs brygga der skal du være forsiktig. Der blir du angrepet hvis du har mat, fysisk, slik at de anbefaler ikke folk å gå med mat/is etc ute. Da er det ille, det er ikke sjarmerende. Jeg er klar over at det er dyr, og at det er mennesker som har fått de sånn... men likevel.

mossfolk sa...

Gillade verkligen glad-temat hos Elisabet. Kul att du med tog upp det :)
Glad blir jag av snälla människor, trevlig post, årstiderna, hunden, läsa trevliga bloggar, en vas tulpaner på bordet och MASSOR med andra saker :)

Annette T sa...

Vet du, er det noe jeg virkelig gruer meg til denne sommeren så er det måkene! Her jeg bor, er det umulig å gå fra A til B uten å bli "angrepet" av de! Det er så ille at jeg vurderer å kjøpe meg en stor paraply, til levering i barnehagen og diverse. Har ikke bil sjø... De blir selvsagt "snillere" etter at ungene deres har kommet ut og klarer seg litt på egenhånd, men det er skikkelig ekkelt en lang periode! Nå skulle ikke jeg være noen gledesdreper da, men jeg måtte bare få det ut! Hehe! Jeg er faktisk litt redd disse fuglene! Men måkeskrik på avstand kan sikkert ha sin sjarm, koselige minner du har da! Hva som gjør meg glad? Det kan være så mangt, min lille datter er jo f.eks en stor kilde til latter og glede hver dag. Bildene dine gjør meg jo glad! Rosene på innlegget under her var flotte! God helg da!

Julie K sa...

beate: ja dem er så søte : ) Kjempeflott ang vinveske, skal prøve meg på den : )

lina: tack du, så gulliga ord fra deg, blir så glad så, kram : )

elisabet: takk du, ja det er sommar det : )

karin a: ja jag bytter endel på bloggen for tiden, blir aldrig helt nøyd. Ja vækster det gjør en glad, och livet i trædgården : )

eva: ja din stuga er ju så underbar : )

hulda: ja ikke sant, man blir jo så glad av dem : )

lusthuset: ja jag er så enig : )

ellie: ja uventet oppmerksomhet det er glede det : )

anniche: he he tenkte på det samme. Ja man har jo mye glede rundt seg bare man klarer å se dem : )

elin: ha ha sånn er jeg også, skrik mere ha ha, mens andre er sinte : )

koselig: ja det har blitt en ansamling enkelte plasser av måker. Husker aldri vi hadde noe problem med det nordafor. Dessverre er det vel sånn du sier at folk ikke passer på mat eller gir måkene det, de får en annen opptreden enn i nord der de fanget maten selv. Selv blir jeg litt oppgitt iblant her i byen. Folk står å skriker og er livredde når måkene styrer på, jeg går midt blant dem, bryr meg ikke og da gjør de meg heller ikke noe.

mossfolk: ja det var så herligt med alla glade bilder. Man trenger ibalnt det å dele glede med hverandre, man blir ju faktisk glad av det : )

annette: uff det er ikke artig når det er slik. Endel måser har jo samlet seg i byene da de har fått mat av folk eller finner det i søpplet. Man burde være flinkere til å passe på maten slik at de må fange sin mat selv. I nord opplevde vi aldri måsene så nære som man gjør iblant i byene.
Jeg bruker faktisk ikke bry meg om dem. Jeg går midt i dem, selv om de kjefter og smeller. Ifjor plukket jeg opp to måse unger også i byen. Den ene var skadd, hadde brukket vingen og fot. Du kan tro det var leven og folk stoppet opp og masse styr. Jeg bare plukket opp ungene og brydde meg ikke om at de surret over hodet mitt, dem gjorde meg ikke noe. Så bry deg ikke, dem er så redd for seg selv at, men en fin paraply hadde kanskje vært noe. Lisbeth dahl har noen søte. hm da har man en god unskyldning for å være litt fin også he he : )

Lisen sa...

Jag blir glad av att se någon leka med sin hund. (Och av att leka med min egen, förstås.) Jag blir glad av att se gamla tanter sitta på café och fnissa. Och av att få se årstiderna skifta. Jag blir glad av en vacker bild, av delfiner, av en skål med jordgubbar, av att höra musik jag gillar, av att hitta/köpa/slå in, ge eller få personliga paket...

Julie K sa...

lisen: ja her var det mange bli glad av saker : = )

Koselig koselig sa...

men Julie jeg glemte å si hva som gjør meg glad, så når det gjelder fulger - siden du har satt inn bilder av måker her, så blir jeg veldig glad av småfuglene. Særlig kjøttmeisen synger så nydelig! titti-fy, titti-fy :) Den sprudler synes jeg, og da blir jeg glad da !

Anonym sa...

Å oppleve barna mine glade gjør meg glad...

Julie K sa...

koselig: ja småfuglene de er søte de, og det er så godt å høre dem synge nå på våren : )

helen: ja det forstår jeg godt : )