onsdag 21. februar 2007

Kaningården

Som dere vet har jeg to kaniner. De har det ganske bra tror jeg. På sommeren får de være ute hele døgnet, mens på vinteren er de bare ute på dagen. Jeg bærer de ut i en korg på formiddagen og inn igjen på kvelden. Slik blir de også veldig tamme og jeg får en fin kontakt med dem. Nå i vinter har de fått gått løse i store deler av hagen og det liker de godt.

Melissa kanin har nesten alltid snø på nesen. Hun liker å grave både i jord og sne. På sommeren er hun en liten røver i mine blomsterbedd så da må jeg alltid passe på. Hun kan grave ett hull utrolig fort og så liker hun å smake på plantene mine også.


Trampe er en liten forsiktig kanin som jeg synes ser ut som en kryssning mellom hare og ekorn. Han er veldig nær knyttet til Melissa og trenger kos og omsorg hele tiden. Han elsker å være ute. Begge har jeg hentet hos dyrebeskyttelsen. De er funnet hjemløse i ulike deler av byen. Folk har en tendens til bare å slippe kaninene sine løs når de ikke gidder og ha dem lengre. Speielt ser man dette på høsten . Fy og fy sier jeg bare.


Kaniner er faktisk veldig glad i snø. De hopper og graver og koser seg på vinteren. Her ser dere kaningården bakom garasjen vår. De har bra plass der, men nå lar jeg porten stå åpen så kaninene får gå løse. Dette er IKKE nå, det er ett bilde fra tidligere i vinter.


Inne i garasjen har vi laget et kaninbur med et isolert rom. Vi har sagd ut en liten åping i veggen der kaninene kan gå ut og inn. Mellisa er her på vei inn.


Er ikke dette en veldig søtt hale og fot da : )

26 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Vilka bedårande varelser och vilka underabara bilder! Jag blir så glad att se när djur har det bra! Alltför många har det nämligen dåligt, tänk om alla djurägare var som du! Jag är en stor djurvän själv med stor emapati för djur, det plågar mej att se när djur far illa så dessa bilderna gör mej verkligen glad, de ser så lyckliga ut att få vara ute i snön! Pussa dem på nosen från mej!! // Mari.

Hannele sa...

Visste inte att kaniner gillar snö :)

Lina sa...

Så underbart söta bilder! Jag visste inte heller att kaniner gillade snö, när jag var liten och hade kanin så var den alltid inne på vintern. Dina kaniner verkar ha det väldigt bra med en kärleksfull "mamma" som tar hand om dem!

Anna sa...

ja dem är verkligen god med =) sorten är Åkerö, dem kallas för äpplenas rolls royce =)

LindaLotta sa...

Så mysigt de ser ut att ha det!
Jag har ju sagt detta innan, att alla djur som får möjlighet att bo hos dig mår bra, tror nog att du skämmer bort dem lite :)

Sarah sa...

Det er bare såååå søde. Jeg er helt solgt.
Dejlige billeder.
Folk skulle skamme sig at de ikke passer ordenligt på deres dyr når de har valgt at få et!
Vores hund er også fra Dyrenes beskyttelse, han var 1 år og 8 måneder da vi hentede ham og vi har haft ham i næsten 2 år.

Metteflette sa...

Så utrolig skjønne de er!!!! Og det ser ikke ut til at de lider noen nød nei! Vi hadde også en skjønn kanin men den ble spist opp... Helt sant!!! Det lå bare en labb igjen i uteburet. Grusomt og fryktelig traumatisk for oss alle. Vi skal IKKE ha fler kaniner så lenge vi bor der vi bor nei!!! Ha en fin dag :-) (Huff, dette ble litt depressiv kommentar ) :-)
Da får jeg legge til at du har utrolig mange flotte og inspirerende bilder på bloggen din! :-)

Anonym sa...

Disse kaninene er jo kjempeheldige som får gå så mye fritt!! Vi har tre kanner i stallen. Vi har de litt ute i sele og noen ganger går de løs i hesteboksen, tør ikke slippe dem løs ute jeg. Er redd de ville bli spist opp av andre dyr rundt her. Jeg pluker pinner til de, det liker de kjempegodt å gnage på- når jeg kommer neste morgen er den gnagd i mange biter. Kaniner er kjempesøte dyr.

Huset i Hagen sa...

Ja, det var gøyt å se glade og herlige kaniner!!! Kjempekoselige bilder! Best å ikke vise disse bildene til jenten min, da blir det garantert mas, Vil ha, vil ha, he,he Klem;0)

Sylvia sa...

Kan kaniner være ute i snøen? Det visste jeg altså ikke. Disse to var noen prakteksemlarer, kjempeskjønne var de!!
Bra at noen tar til seg dyr som ingen vil ha. Vi har en katt som er omplassert hos oss, så vi vet ikke hvor gammel hun er, men det spiller ingen rolle, egentlig.
Håper formen din er bedre nå!

Linn sa...

siste bildet var jo kjempesoett da! Ser litt ut som da ole Brum satt fast i kanin's inngang :)

londongirl sa...

Men hur söta får man vara egentligen!! De är ju helt underbara de där två. Nog har de mer än bra hos dig. Du har verkligen tänkt på deras välmående och att de ska ha ett gott liv.

Underbara bilder som gör mig så glad.
:D

Julie K sa...

guldkant: ja dom er så søte så och tror dom har det veldig bra : )

hannele: jo dom tycker mycke om det faktisk, men dom er inte så glad i sol, dom tål inte at bli for varme : )

lina: jo dom myser veldig i snøen faktisk : )

anna: tack du, dom skal jag komma ihåg : )

lindalotta: he he ja jag tror nog det he he

sarah: det er bra det at vi tar til oss hjemløse dyr, det kommer jeg alltid til å gjøre : )

metteflette: uff det var fælt for dere, må ha vært en rev da som har gjort det.

helen: ja man må passe på. jeg har dem løs kunn når jeg er hjemme. Ellers passer også kattene og hunden på at andre dyr holder seg borte.

huset i hagen: ha ha ja det er nok best ja, kanin står nok på ønsklisten : )

sylvia: ja de storkoser seg. Er dessverre ikke bedre, tar virkelig tid dette, takk for omtanken : )

linn: ja det gjør det : = )

londongirl: ja er de ikke søte. Prøver på å tenke och se hur djuren vil ha det, dom mår så bra av det : )

Karin A sa...

Å så bedårande söta kaniner och fina bilder! Får mig att tänka på min kanin Molly, som inte lever längre. Hon var ute året runt och gillade också snö. Hon brukade älska att gräva gångar i snön.

Dina kaniner verkar ha det så fint hos dig. Får de röra sig fritt ute i trädgården eller är det inhägnat? Min kanin gillade att smita iväg men hann inte så långt bort eftersom grannens katt brukade "vakta" henne... :)

Siri sa...

Så nusselige!
Og den søte lille stjerten! *ler*

Koselig koselig sa...

Er det mulig at det er laget noen mer nydelige skapninger enn følgende?
1. Kattunger
2. Hundevalper
3. Kaniner
4. Harepuser

Er det?

Ellie sa...

Så søte de var! De ser så friske og velstelte ut også, så det er tydelig at de har det bra hos deg. Ha en fin kveld!

ALIN sa...

Ååååh, jeg får lyst til å kose og klemme de små pelsdottene! Ser ut til at de lever i paradis hos deg:) De er helt utrolig vakre!

Klem!

Eva sa...

Vad söta de är! Vi hade kaniner när barnen var små. De var så mysiga att gosa med!

Jorid sa...

Så utrolig nusselige! Og så fint det du skrev om dem, følte jeg ble kjent med dem :-)
Og det er helt grusomt å tenke på hvordan enkelte mennesker får seg til å behandle dyr. Fatter ikke hvorfor de i utgangspunktet skaffer seg dyr...

Qi sa...

Dina kaniner har det så bra, jag tror inga kaniner kunde ha det bättre. Så mycket frihet och ändå trygghet med ett varmt rum och mat. Det syns på dem hur bra de har det.

Tack julie för din kommentar på min blogg om vänner och bloggandet! Den värmde, och visst ska vi fortsätta att blogga!!!

Caroline sa...

Men va fina dem är, dem ser verkligen välmående ut & vekar ha ett underbart "kanin-liv"=)!

Julie K sa...

karin a: så roligt du også har hatt en kanin som gillade snø. Ja mine får gå løs nær jag er hemme, annars har dom en ganska stor kaningård dom er i : )

siri: ja søt rumpe det der : )

koselig: nei det er ikke det : )

ellie: ja jeg styrer jo med dem så tror de har det bra : )

alin: ja de er så gode så : )

eva: dom er jættegod at gossa med, så mjuka : )

jorid: ja de har jo veldig personligheter, også kaniner faktisk. Jeg hadde en kanin engang som faktisk kunne bli sur på meg, da satte hun seg med ryggen til og var skikkelig snurt : )

qi: javist skal vi det qi. Stor kram : )

caroline: de koser seg ja : )

Helena sa...

Jag kan bara instämma med övriga - så bedårande och söta dina kaniner är! De ser så otroligt mjuka ut i pälsen och jag vill bara få känna på dem :)

Matildas fikarum sa...

Sista bilden är bara för underbar. Den sötaste fot jag sett! Jag var tvungen att ropa på min man så han fick se bilderna.

Men nu får de inte äta mer för då blir det trångt genom kanindörren!

Julie K sa...

helena: ja dom er så mjuka och gossiga, och så lager dom så herlig gosseljud også : )

matildas: ja vist er den før søt altså. Gosse fot. Ja det ser trångt ut, men ingen andra djur skal kunne ta seg igjennom øpningen, och kaninene gillar å trenge seg gjennom sånna trånga øpningar : )