tirsdag 27. februar 2007

VIL DU HJELPE ?

Som dere vet er jeg med i en forening som heter Foreningen for Omplassering av Dyr i Trondheim. Her tar man vare på hjemløse katter og finner nye hjem til dem. Ofte har man inne 50 til 70 katter av gangen. Mye jobb og krefter går med til dette arbeidet og da man ikke får noen økonomisk støtte fra kommune eller stat, må man få inn penger via medlemmer, loppemarked, loddsalg m.m.

I år skal jeg være med å arrangere julemesse i oktober/november. Man får ofte inn endel penger på slike messer og de vil gå rett i driften av kattehjemmet.

Så det jeg lurer på: Er det noen der ute i bloggverdenen som vil hjelpe med å donere saker som vi kan selge på denne messen?

Flere av våre medlemmer er igang med ulike prosjekter, men vi trenger masse forskjellig for å kunne ha en julemesse. Vet jo at det er så mange flinke mennesker der ute på alle bloggene.

Vi ønsker oss ALT........
Eks:
- Julepynt ( nisser, kuler, engler, pynt, lys, gavelapper.......)
- Alt av håndarbeid ( strømper, votter, luer, skjerf, tova saker, vesker, broderi, hekling, hjerter....ja her setter bare fantasien grenser )
- Annet ( bilder, smykker, duker, figurer, kort, såper, pynteting, trearbeid, kattesaker, kattemotiver.......)

Her er en yppelig måte å hjelpe kattene direkte på. Oppdatering vil bli gjort her på bloggen, så man kan følge framgang på produkter, messe og hva som blir gjort for kattene.

Vil du hjelpe, legg igjen en kommentar eller send en mail til heidikatt@gmail.com

Fra dette kattehjemmet har jeg selv to katter Molly og St.Jørgen ( se bilde nedenfor). St.Jørgen har en trist historie bak seg, der han gikk hjemløs her i byen i ca 3,5 år. Han var også observert da han gikk og bar på sin kattevenn som var død. Ganske trasig og det sier litt om hvor nær han er og hvor mye kjærlighet han trenger. Heldigvis fikk jo dette en lykkelig slutt , da han kom hit til meg, men det finnes mange slike skjebner der ute, og de kan man faktisk hjelpe.

50 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket bra jobb du gör! Jag känner starkt för alla dessa stackars djur, det gör ont i mej att se och höra! Den stackars missen som gick hemlös i över tre år, vilken tur han fick dig som matte till slut! Sådana djur brukar vara väldigt tacksamma livet ut...Jag har en del saker jag gärna skulle skänka men jag bor ju inte i Norge och det skulle inte löna sig med frakten..Men jag sänder en stor GULDSTJÄRNA till dig och alla som förbarmar sig för djurens bästa!
Jag har en granne här som har två hundar, ute i sin hundgård, dygnet runt, året runt och aldrig får komma ut på promenad ens,de skäller och är uttråkade, det är så synd om dem. Jag har anmält dem till miljökontoret men alla myndigheter är så veka och flata ( hoppas du förstår vad jag skriver..) så djuren ska väl nästan vara döda innan ngt görs! Önskar att alla som hade djur tog hand om dem!! Djur är kloka varelser med känslor som vi.
Du har såna rara katter! Mari.

Anonym sa...

Hei igjen Heidi, jeg kan godt donere et smykke som jeg lager selv. Kan sende deg en mail m/bilde litt senere. Alltid koselig å støtte en god sak!

Helle sa...

Hei igjen

Beundrer alle dere som gjør en frivillig jobb for at dyrene rundt oss skal ha det godt. Faktisk er katter det dyret jeg reagerer aller mest på, så det er nok ikke håp der i gården nei:(

Helle sa...

For meg, mente æ:)

JULIEK sa...

guldkant: uff det hørtes ikke bra ut. Er det ingen djurskyddsforening du kan prate med. Ofte kan en forening presse på så något blir gjort. Lycka til. Det er inget roligt at se sånt.

koselig: næmen så snilt av deg. Ja jeg vil gjerne ha et smykke av deg. Helt topp altså. Ja du støtter virkelig en god sak. Vet jo hvor viktig denne jobben er og man blir så glad hver gang en ny katt får et godt hjem. Send meg en mail du, så skal du få adresse og nærmere info. Kjempetakk : )

helle: uff, synd du reagerer sånn på katt, det er jo ikke mye å gjør med : (

Anonym sa...

Selvfølgelig skal jeg være med å donere noe, når det går til en god sak. Pusen vår er omplasseringskatt, faktisk er det på ridesenteret der jeg rir.
Jeg sender deg en mail, jeg!

Håper flere blir med. Alle elver små, blir til en stor Å, vet du!

Anonym sa...

Dette skal jeg skrive opp bak øret, for det er et kjempefint tiltak!
Lykke til!!!

:)

Bloggblad sa...

Du gör ett fint jobb! Och jag har scrollat neråt och njutit av alla fina bilder.
Det är så mysigt att läsa norskan, jag hör precis hur ska låta!

Apropå husfärg - vi har ett gult trähus och rosor och grönt står väldigt vackert även mot gult. Jag har valt rosfärgerna med tanke på huset (fast de sista åren är rabatterna väldigt dåligt skötta... jag ska bättra mig...)

JULIEK sa...

sylvia: å så snilt da. Du har så rett, alle elver små.... Blir glad for hver minste lille ting jeg. Takk : )

ninne: takk så mye du : )

bloggblad: så bra du hør norskan : )

Anonym sa...

Blir jätteglad när jag läser ditt engagemang och det du gjort för de katter du tagit hand om, mitt hjärta värker för St.Jörgen. Är så glad att han är hos dig nu!

Jag har ju själv en katthemskatt och stöder det hem hon kommer ifrån och även ett som ligger nära där jag bor! All hjälp är viktig och jag hoppas du får mycket hjälp till "ditt" katthem.

Anonym sa...

Heisann:) Klart jeg vil støtte en slik sak! ....sender deg en mail :)

Cathrines blogg sa...

Jeg er så klart med, må bare tenke på hva jeg skal lage ....sender deg en mail med forslag...kjempelurt tiltak!! Klem

Anonym sa...

Ja! Absolut, jag hjälper gärna till. Frågan är (som jag kan ställa i mailet iofs) ... hur jag kan skicka allt? Jag mailar.

Anonym sa...

Klart jeg blir med på dette.
Jeg sender deg en mail.

Ellie sa...

Flott at du stiller opp! Kattene dine er heldige som har deg, de er nå helt herlige også, da. Jeg skal se om jeg ikke kan få laget noe til messa. Ha en god onsdag!

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Katthem har en väldigt viktig verksamhet och jag vet ju att de behöver allt hjälp de kan få, så jag hoppas det går bra med insamlingen!

En sån rörande historia din katt har bakom sig! Men nu har han det gott i alla fall hos dig, det är jag säker på.

JULIEK sa...

tina: det er så godt å høre at du hjelper dom katthem du har i nærheten, sånt betyder så mycke. Det er inte lett at jobbe med hjemløse dyr nær vårt samfunn inte gjør något for det. Mange frivillige jobber jættemycke for å få det til å gå rundt. Trevligt at du også har kattehemskatt : )

solstad: snille du : = )

cathrines: så utrolig flott da : )

christina: ja send mail du så får jeg høre hva du tenker på : )

tanis: kjempeflott : = )

ellie: topp altså : )

helena: ja det er en hard jobb med katthem. Synd vårt samfunn inte hjelper mer til. Djuren er veldig nedprioritert i alla lænder faktisk. Heldigvis provar ju endel på å gjøre det beste. Ja den er så rørende St.Jørgens historie, men nu er han en liten gossegris som ligger i sengen hele dagen : )

Anonym sa...

Jeg er ikke flink til aa lage ting selv, men jeg kan sikkert finne noen fine pynteting / juleting paa salg her, hvis det finnes fortsatt? Maa det vaere bare juleting?

Bare gi meg en addresse aa sende ting til saa :)

dinacecilia@gmail.com

Line sa...

Så flott sak! Det er klart jeg er med og donerer :)

Anonym sa...

Selvfølgelig skal jeg være med på dette, jeg skal lage noe, så kan du se om det er noe å selge!

Herregud, nå fikk jeg helt klump i halsen, gikk han og bar på sin døde venn, for en fantastisk katt!!!!! Og jeg VET at han har det godt hos deg!!!!

Anonym sa...

Kjære søte snille gode Heidi!
Klart jeg skal hjelpe deg - skla sende deg/ og ditt arbeid. Dette er en fantastisk sak som jeg mere enn gjerne støtter opp om!
Vil gjerne lage noe fint til dette, så får vi se hva det blir(smykke/bilde..,noe fra Anna kanskje;O) )
Heldigvis lenge til , så her er det bare å verve gjennom året!
Jeg har en ide`, hva om du lager en knapp til å ha på sidene til oss som støtter....dermed kan flere bli med! Kanksje lage en egen side...
Tenk så mye man kan bidra her da!!!!
Ja, dette må vi støtte!
Flott tiltak!

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Hehehehe, går fort i svingne her,mente skal støtte deg og ditt arbeid, hahahaha!!

hpy sa...

Jag onskar dig all lycka med insamling och forsaljning trots att jag inte sander nagot gripbart har fran Frankrike. Men hjartat ar med, som fransoserna sager.
Har ocksa finns de en mangd overgivna hundar och katter, i synnerhet vid den tidpunkt av aret da agarna ger sig ivag pa semester.
Da det kan vara svart att ta djuren med sig lamnar de helt enkelt djuren, bade hundar och katter, nagonstans vid en vagkant och hoppas att de inte skall hitta hem. Man ser dem sedan irra ensamma, eller som det hander ibland, overkorda.
Folk borde tanka efter innan de skaffar sig ett djur. Man gor ju inte det for en vecka, eller en manad, utan for manga ar.
Mina katter Moumoune och Nefertiti halsar sa mycket.

JULIEK sa...

linn: kjempeflott, har sendt deg mail, så snakkes vi nærmere : )

line: suverent, artig at så mange henger seg på, takk : )

karna: topp altså. Ja var det ikke trist. Han er så nær en katt skjønner du. Vil alltid ligge i fang, eller inntil en. Han var nok veldig avhengig av sin kattevenn stakkaren, men han er helt konge nå altså, i min seng : )

anniche: toppe ideer. Ja skal lage knapp og ny side, dette blir artig det : )

hpy: så koselig med hilsen fra dere. Ja det er fælt i en del land dette. Dyrene er jo ofte enda mindre verdt i sør europa. Ofte slipper de jo dyrene ut på veiene bare for at de skal bli overkjørte, ille, ille. Godt iallefall at det finnes noen i alle land som prøver å hjelpe de dyrene de klarer.

Anonym sa...

Det må vi få til vet du;) Utrolig historie...og veldig, veldig trist! Vi hadde en omplasseringshund i fjor høst, og han var fantastisk snill mot familien, men dessverre har han nok ikke hatt det så lett, og var ekstremt aggressiv mot enkelte personer...han het Fenris, og var blanding av Rottweiler, schæfer, gordon setter og golden retr.:) Vi måtte dessverre avlive han etter oppfordring fra dyrlege...Fryktelig trist, da det mest sannsynlig, er pga av tidligere menneskelig svikt! Godt at det finnes sånne som deg!!! Ha en fin dag;)

Jill Wegerup sa...

Djurens sak är vår sak. Fint med människor som ställer upp och engagerar sig. Vi har haft flera "hittekisar" genom åren.

Påminn gärna om basaren och att ni behöver saker. Klart det finns att skänka.

Anonym sa...

Hjelper så gjerne til for en god sak, sender deg en mail.

Anonym sa...

Jeg har laget en Reklame for dette på min side, og oppfordrer andre til å gjøre det samme!

Amalie sa...

dette er helt på siden av din forespørsel, Julie, men jeg har skrevet ned et sitat i bloggen min, som jeg gjerne vil ha andres tanker rundt. Jeg gror inn i filosofiens verden og trenger andre menneskers livsbetraktninger, så ikke min livsholdning former for mye av mitt arbeid med en slik uttalelse. Noen som vil bidra??

ALIN sa...

Hei på deg,

så FANTASTISK god ide!

Jeg vet ikke om jeg er så crafty, men jeg skal virkelig legge hodet i bløt og sende deg noe:) Topp at du begynner planleggingen så tidlig!

PS: har lagt ut bilde av Amandus på "kino" på Dyrebar siden min:)

Stor klem til deg og herlige St.Jørgen (og hele dyregjengen egentlig!)

JULIEK sa...

molly´s heaven: takk du. Ja det der er så vanlig. Fine hunder som faktisk blir helt ødelagt av tidligere eiere, og da er det så lite man kan gjøre. Så fint dere prøvde iallefall. Virker som mange bloggere er dyreelskere og det er så koselig : )

jill: det er suverent. Trevligt du har hatt hittekatter, alle mine dyr er nå hitte eller omplasseringdyr, og det blir det i fortsetningen også : )

kreoline: kjempetopp altså : = )

sylvia: ja du er nå bare en knupp : )

amalie: ha ha ja der er du ja, forstår at du tenker mye for tiden min venn : )

alin: så bra, så nå på boken til siri at du er jo veldig kreativ du også. Ja må begynne tidlig for å nå i mål. Tror nok det er lurt : )

Nina sa...

jag vill absolut skänka något - när är deadlinen? jag har lite julgrejor passar perfekt.

Jag själv stöder:
http://www.katter.nu/kattkommando-syd/
och har skänkt en slant gör ni det också som vill och kan!Men det var ett tag sen . Ska sätta in en slant igen!

Anonym sa...

Rørende historie om St. Jørgen. Jeg har jo selv en «fadderkatt» i og med at det er vanskelig å ha «ordentlig» katt i en liten leilighet i byen.
Støtter gjerne messeprosjektet, men jeg er jo ikke så flink til å lage ting...

JULIEK sa...

styggalillaloppan: ...men så bra , jættesnilt. Messen skal vi inte ha før i oktober/ november så det er god tid, men jag tar imot redan nu och lagrer det her hos meg. Vi er tidlig ute, men tror man måste vara det for at få det til. Skal gå inn på den kattsidan du nevner også. Alla sånna organisasjoner behøver stød. Kram : )

JULIEK sa...

jorid: ja det er en rørende historie. Han er så spesiell denne katten, så nær og trenger så varme. Godt han kom hit da, nå får han alt han vil. Gav han masse kjærlighet i begynnelsen så han skulle forstå at han fikk det her, nå tror jeg iblant han synes jeg koser for mye.
Tenk på det du om det er noe du får til. Er selv utrolig dårlig på å lage ting så jeg prøver meg ut. Tenkte kanskje prøve å lage noen kort, merkelapper, jeg prøver meg også på strikking, så noe blir det vel til slutt he he.

Anonym sa...

Så morsomt med de plakatene...må få se bilder ja;) Synes den var så søt, så jeg måtte bestille et par stykker;)

Anonym sa...

Julie jeg sendte deg mail med bilde i går kveld, har du fått den?

Mia sa...

Det er jo herlig at det finnes mennesker som deg som bryr seg om dyr og hjelper de. Og det er jo grusomt å tenke på hva mange dyr må oppleve på grunn av menneskes skjødesløshet og i verste fall grusomhet. Klart jeg ønker å donere noe til en god sak. Når må du vite hva (må tenke litt, skjønner du...) og når må du ha det man donerer?

JULIEK sa...

mia: så flott da, legger igjen en kommentar på bloggen din jeg : )

Nette sa...

Jeg vil gjerne bidra med litt småtteri! Sender deg en mail.

Elisabet. sa...

heidi: jag har ingenting att ge bort .. jag har ju så få grejer, men skicka mig ett kontonummer, så kan man ju bidra på det viset.

JULIEK sa...

annette: helt toppers, har svart deg på mail.

elisabet: kanskje vi kan lotta ut deg på nått sett ha ha. Takk snille for at du tenker sånn. Jag trenger poitiv stød og det gjør du ju så ofta. kan ju fråg deg om det er något jag trenger hjelp til. Stor kram

Anonym sa...

Så flott tiltak som jeg gjerne er med på å bidra til!! Sender deg mail:-) Har selv en katt som jeg er kjempeglad i og som gir meg enorm glede. klem

JULIEK sa...

lena: kjempetopp er det. Blir så glad : )

MODERN COUNTRY sa...

Å for en rørendes historie!!Jeg er selv veldig engasjert i kattens liv her på jorden, og er selv medlem av dyrebeskyttelsen på ,itt forrige hjemsted. Jeg har selv liten tid om dagen til å gjøre så veldig mye, men jeg vte hvor mye arbeid de frivillige legger inn i å sørge for at kattene får den omsorg de trenger. Så ros til deg !!! Og for en nydelig liten gutt du har hentet med hjem :) Lykke til med insamlingen!! God natt

JULIEK sa...

moderncountry: ja er han ikke fin. Han er så god så. Ja det er mye jobb med slike katter. Jobbet mye på kattehjemmet før, men har en rygg som setter grenser så da er det greit å gjør slikt som ikke er så tungt, som julemesse : )

Anonym sa...

Snäll du är, lycka till.

JULIEK sa...

hannele: tack så mycke : )

Lykke sa...

Hei Julie.
Jeg vil gjerne gi noe til messen deres, fantastisk tiltak! Skulle gjerne hatt en adresse og sende til, flott hvis du kan maile meg på lykkepost@yahoo.no
Klem:)

JULIEK sa...

lykke: så flott da. Har sendt deg mail nå : )