torsdag 19. april 2007

Rød kløver

For mange år siden fikk jeg en rødkløver av en venninne. Den har nå blitt til mange planter. Rødkløveren er avhengig av lys og på vinteren trenger den dvale.
Helt tilfeldig oppdaget jeg hvordan jeg kan få plantene store og fine. På vinteren setter jeg dem øverst på en hylle på vaskerommet. Jeg bryr meg rett og slett ikke om dem. Det kan virke som de tørker ut og på våren ser det nesten ut som planten er helt død. I mars/april fjerner jeg det meste av jorden rundt dem og deler dem evt opp. Setter dem i krukker med god ny jord og rett i vinduet. Dette gir en voldsom vekst.
Mine planter bugner hele sommeren, helt til vinteren på ny er her. De trenger jevnlig vanning og jeg snur på plantene nesten daglig. Har prøvd det samme med grønn kløveren, men den ser ut til å trenger litt mere pleie på vinteren. Er veldig glad i mine rødkløver planter. De er så vakre og pynter veldig opp i kjøkkenvinduet.

27 kommentarer:

Lina sa...

Jag har aldrig hört talas om rödklöver, men det var väldigt fina blad på den!

Hulda sa...

Jeg har heller ikke hørt om rødkløveren, den som har røde blader. Den hørtes ut til å bli veldig fin. Hvordan ser blomsten ut?

9na sa...

Så fine! Har aldri sett dem før!

Det Mörka Hotet sa...

Första gången jag både såg och hörde talas om rödklöver, men du har verkligen fångat dem på ett fint sätt!


Samuel

Pialotta sa...

Jo dom är så fina.. har sett dessa innan, min mormor hade sådana.
Du har fångat bladen så fint på bild :-)
Tjing

Koselig koselig sa...

Ny for meg også. Er det potteplante ute? Stor potte? Liten potte? Eller i bed og du graver den opp igjen? Jeg spør, jeg spør :) Den ser veldig fin ut i allefall

Tanis sa...

Jeg har sett både rød og grønn.
Min svigerinne har også den røde,hun har bestandig hatt litt spesielle planter.Det er litt morsomt å se litt andre planter enn de helt vanlige.Jeg har ikke noe særlig blomster inne,for når jeg reiser til Spania blir jeg borte en tid.Da slipper jeg å ha noen som må komme å vanne dem.

JULIE K sa...

lina: ja dom er jættesnygga : )

hulda: tror faktisk det er en gammel plante, så artig at jeg har fått tak i noen. Det kommer små hvite blomster på den hele tiden, men det er egentlig de røde bladene som pynter planten.

9na: nei tror ikke de er så vanlige.

samuel: prøvde å ta bilder idag, men fikk inte några fina, lekte litt med dessa och dom ble ok : )

pialotta: så trevligt at du vet om dom, ja jag tror det er en gammel vækst som dom hadde mycket førut : )

koselig: dette er potteplanter inne. De kan bli ganske store/ vide så jeg må dele dem iblant. Har dem i kjøkkenvinduet hele sommeren og setter dem bort på vinteren. De er veldig avhengig av lys. Når mørketiden kommer visner de fort ned. En artig gammel plante dette : )

tanis: ja det er artig med slike planter. Glad jeg fikk min den gangen for mange år siden. Har hatt grønne også, men dem har jeg slitt litt mere med.

karin a sa...

Åhh den är jättefin! Jag har sett den till försäljning men aldrig haft en själv. Nu blir jag sugen på att prova - gillar ju röda blad! Fina bilder!

Purple sa...

Du har så vackra bilder alltid. Så jättefint!
(Kommer du ihåg att jag berättade att jag inte fick rätt på mina bilder och du frågade lite om min kamera. Det visade sig att det var fel på kameran, den var totalt sönder i alla funktioner utom automatik så jag har lämnat in den för lagning.Inte konstigt det inte gick att få bra bilder!)

moderncountry sa...

OJ, her går det unna med postene Julie!! Det så herlig ut med surfing!! Men litt kaldt, brrr..hehe..Og så fin plante du viser i dag. Jeg har heller aldri hørt om rød firkløver, men den er praktfull!! Den ser mer Aubergine ut enn rød synes jeg. Fargen er den samme som jeg har på stuegardinene :)Flott!

Guldkant På Livet sa...

Vilka fina bilder på rödklöverblomman! Jag älskar den växten ,min mornmor hade alltid såna, rödklöver med vita blommor och ljusgröna blad med rosa blommor, men jag har haft den året runt , kanske det är bättre att ställa undan den som du gjort och låta dem återupplivas till våren!! Du tar såna ljuvliga bilder så jag skulle kunna misstänka du jobbar som fotograf!! Fina kamera i af och fina effekter! Vackert. Mari.

Mia sa...

Rødkløveren din var utrolig fin. Har ikke sett den røde typen før, men den grønne er kanskje også mer vanlig. Fin den også. Og så likte jeg så godt bildet ditt av de herlige kaninene dine, og de flotte bilder fra turen din til havet.

Lilla B sa...

De ser väldigt fina ut. Fint med de rödfärgade bladen i ett fönster

Pia..... sa...

Ja just det ...har glömt bort att det finns rödklöver med..hade det förlänge sedan ...hmm.... fint var det....hejsan svejsan nu måste jag koja för i morron jobbar jag och ska upp före tuppen.....

Mia sa...

Vilken vacker färg och form på växten! Underbart!

elin1976 sa...

Har aldri hørt om rødkløver før, men nå har jeg! Denne ser veldig fin ut. Dekorativ og flott. Stilig med Kira og surferne. Surfer du? Stakkars, de skjønner jo ikke at de går å vimser i veien. Dina er spesialist på å gå i veien, forran komfyren, forran oppvaskmaskinen, osv. Til slutt er hun så forvirra at hun pleier å gå å legge seg i kassen sin og synes skikkelig synd på seg selv!

Cathrines blogg sa...

Så flink du er, skikkelig grønne fingre. Takker for tipset...god helg til deg, klem

sara sa...

Vackra, har nog aldrig sett såna förr. Skönt att de klarar sig bra också!

LISEN sa...

Väldigt fina bilder!! Underbar färg! Hoppas du får en skön helg :-)

Hobbyhuset-Merete sa...

Nydelege bilder av rødkløveren din! Ønsker deg samtidig ei flott helg, Heidi!!

mossfolk sa...

Sådana har jag aldrig hört talas om. Vad annorlunda med röda blad. Måste lysa upp bland alla gröna växter...

Huset i Hagen sa...

Rødkløver? Nå lærte jeg noe nytt! Så fin farge da! Forstår godt at du er glad i denne. ;0) God helg til deg! :0)

JULIE K sa...

karin a: ja den er ju enkel å få til, bare den får nog med ljus : )

purple: jættebra du får fixat ditt lamera nu, det var ju veldig konstig ja at du inte fikk til å ta bilder.

moderncountry: ja den er nok litt aubergine farget ja : )

guldkant: så roligt du også har slike vækster, tror det er en gammal vækst faktisk. Jag er nog en veldig hobby fotograf ja, men tack så mycke for at du gillar mina bilder : )

mia: ja den grønne vet jeg om flere som har. Har bare røde nå jeg : )

lilla b: ja dom er vackra å ha i køksfønsteret : )

pia: så roligt at du også kjenner til dom : )

mia: tack du : )

elin: he he så søtt med Dina da : )

cathrines: takk du : )

sara: ja dom er enkla at få til : )

lisen: tack så mycke : )

merete: takk du : )

mossfolk: ja det er roligt at ha några med farge : )

huset i hagen: artig at du fikk høre om denne, tror dette er en gammel plante : )

Beate Larssen sa...

Har aldri sett rødkløver, men den så nydelig ut.

Anonym sa...

Hei
Denne snakket Finn Skjøll om i god morgen norge, men gartner som jeg har spurt hadde ikke hørt om den... noen som vet hvor disse kan kjøpes??

LS

JULIE K sa...

beate: ja den er fin : )

anonym: så artig at Finn Skjøll snakket om den. Tror det er en gammel plante de hadde mye av før. Jeg fikk en plante av ei venninne som hadde slike fra sin mor, sikkert gamle planter. Tror de iblant er til salgs, men de er nok ikke vanlige. Du får høre litt rundt både på gartnerier og blomster butikker og kanskje hos de du kjenner. Eldre folk har ofte disse plantene. Lykke til i søket, må få høre hvordan det går : )