fredag 11. mai 2007

Gamle dager

Jeg er en håpløs romantikker som stadig tror at alt var så mye bedre før. Til tider når stress og støy preger min hverdag føler jeg at jeg er født alt for sent. Jeg vet jo at alt ikke bare var lett før, men liker drømmen om at det faktisk var det.
I min drøm ser mitt hus slik ut. Det ligger i en stor hage, fylt med frukttrær og bærbusker. En kjøkkenhage finnes der også og kanskje en liten dam med en bro og ett lysthus. Dette huset ligger fredelig til. Når man går ut i hagen hører man kun suset fra trærne og fuglekvitter. I min drøm skinner solen ofte og det gjør at huset til stadighet fylles med lys. Ta gjerne en kikk inn i de vakre rommene en varm sommerdag. Som dere ser står døren på gløtt til mine gjester : )Alle bildene er tatt fra en direktør bolig på Blåfarveværket som nå fungerer som museum. Jeg besøker dette huset hver sommer, og hus og omgivelser har en utrolig positiv effekt på meg som sitter i hele vinteren. Håper dere også fikk drømt dere bort litt. Ha en fin helg.

31 kommentarer:

moderncountry sa...

Hehe, du er ikke en sånn adoptert tvilling vel? Dette er jo drømmen min og, og jeg kjenner igjen det der med stress og mas i hverdagen. Og da drømmer jeg ofte slik som du gjør, helt sant! Bare at mitt hus kanskje er enda litt større. Jeg har vel blitt litt lei av små og trange hus hvor jeg ikke engang kan snu meg i gangen eller støter hodet, knær og albuer borti alt. Nederlanske hus er IKKE og anbefale. SÅ da sitter jeg her da og drømmer om en stor norsk hvit villa med like herlige vinduer som ditt hus, med grønt på utsiden og fuglekvitter, med dam i hagen til noen ender, høner og kyllinger. Samboeren min bare rister på hodet av meg, men jeg føler meg trygg og glad jeg når jeg kan ha slike drømmer. Så vi drømmer videre vi Julie..
Ha en hyggelig og stressfri helg, varm klem fra meg :)

Hulda sa...

Flotte bilder fra et fantastisk hus!

Huset i Hagen sa...

Åååå så vakkert!!! Akkurat sånn ja! Det liker jeg! Kjempekoselige bilder å drømme seg vekk i! Ønsker deg en god helg! ;O)

molly's heaven sa...

For et nydelig stemningsfullt sted....drømme, drømme...
Ja, jeg og har samme formeningen om før, og at tiden liksom ble utnyttet på en annen måte...;)
Og så flott det forrige innlegget ditt var. Fantastisk fint med de blomstene i vaskefatet, teppet, ja alt sammen...superkoselig:)) Kommer gjerne og er gjest der jeg;)

Timotei sa...

Vet du, akkurat sånn tenker jeg også! Jeg vet jo at det var mye slit før i tiden, mye tungt arbeid og mer tungvint alt sammen. Men jeg ser for meg at tiden gikk litt langsommere da, ikke så mye stress, ikke så mye støy, ikke så mange krav og forventninger. Ser rett og slett for meg at alt var litt romsligere før.

Mia sa...

Nydelig hus! Hvem er det som ikke drømmer om slike gamle, vakre hus. Bare vakkert! Og jeg er av den oppfatning at ting var bedre før (er kanskje litt naiv og romantisk av natur...) men det var ikke slik mas og jag etter materielle ting, stress og for lite tid til alt, som det ofte er idag. Men det går ann å prøve å gjenskape noe av det gamle, kanskje på bekostning av en del av dagens krav, men hva er det som er viktig her i livet da...? Huff, nå ble jeg vel litt for filosofisk her da... Ikke gi slipp på drømmen din, Julie.

Tonje sa...

jeg er så enig med deg...jeg skulle ha værdt født for lenge siden,ja de hadde tunge og krevsomme dager,men gud så de tok vare på hverandre,satte pris på de minste tingene for ikke å snakke om alle de nydelige tingene som var "vanlig" på den tiden.

Utrolig vakre bilder...kunne godt ha tenkt meg enn tur innom de rommene ja=)

Ha en fin helg

Elisabet sa...

Ja, hellre det än supermoderna hem där allt är i rostfritt stål och det ser så kallt och opersonligt ut.

Tack för alla härliga sms, H!

Anonym sa...

Min dröm är ett litet, litet hus på landet (inte alltför långt från sta'n) med lågt till taket, spröjsade fönster och breda golvplank. Mmmm...drömma kostar inget

Hobbyhuset-Merete sa...

Nydelege bilder frå eit alldeles fatastisk fint hus!! Der kan ein verkeleg drøyma seg vekk, ja.. og det treng vi alle innimellom ;o) Ha ei herleg helg, Heidi!!

JULIE K sa...

moderncountry: ha ha så godt å høre at du drømmer om slikt selv : )

hulda: ja ikke sant : )

huset i hagen: ja er det ikke godt å drømme ; )

molly´s heaven: takk du at du likte rommet nedenfor. Kom gjerne som gjest ja : )

timotei: det er nok fraværet av stress og støy som gjør gamledagene så fristenede ja : )

mia: ja man bør nok tenke litt på hva man legger i livet og hva som er viktig. Jeg synes all støyen vi har nå er det som er mest slitsom.

tonje: det var nok mere slikt før ja.

elisabet: ja vet du. Nær jag kommer inn i minimalistiske hus och hem da fryser jag, slik kan jag inte ha det : )

gunnel: fin drøm du også har : )

merete: ja man trenger faktisk det : )

Ellie sa...

Nydelige rom, jeg også elsker den gamle stilen! Mye var nok bedre før, men samtidig er det vel også en del som er bedre nå. Tenk så flott om man kunne velge det beste både fra fortid og nåtid?

Lotta sa...

Jag är också född i fel tid på fel plats. Jag är egentligen född i södra england och bor på en liten herrgård med en cottage garden och höns, häst, jobbar inte, kanske har lite hobbys, plockar rosor i korgen likt Tasha Tudor....

JULIE K sa...

ellie: ja tenk om man kunne slå dette sammen, hadde fått en fin tid da : )

lotta: ja der har du så rett, en cottage garden det hadde vært topp altså : )

Hannele sa...

Så vackert och trivsamt.
Men jag tror inte att det var bättre förr ;)

karu sa...

hei. er det ikke vakkert. ja vi skulle nok gått litt til bake i tid. har vert der mange ganger selv. jeg har vert odelsjente på en gård der. så jeg har familien min boende like ved. tusen takk hisen jeg fikk av deg.

Ida sa...

Nydelig! (:

Kjenner lukten av Geraniumene, de nyvaska gardinene, nylufta rom og gresset utenfor.
Hører fuglene synge og alt er harmoni.

Kunne gjerne vært gjest der, jeg også.

Menneskene stresser mye, mye mer i dag.
Da er det viktig å finne roen. Ta noen pustepauser...

Selv bor jeg landlig, men så nær byen at jeg kan besøke den, når jeg ønsker det.
Fin kombinasjon. (:

Ha en deilig lørdag! (:

Koselig koselig sa...

Hallo og god lørdag! Har hørt mange snakke om Blaafarveverket, jeg har aldri vært der og aldri sett bilder derfra heller. Så pent det er der! Dit får vi vel dra en gang :)
Håper husdrømmen blir sann en gang :)

Guldkant På Livet sa...

Suck, suck.... den första och den andra bilden där kan jag verkligen förlika mej med, TÄNK att få bo så! Jag håller fullkomligt med dig, så vackert, som en dröm...
Ha en fortsatt bra helg! Mari.

Sofie sa...

Du beskrev just mitt drömhem också! :) Vill bo på landet i en gammal gård med fria vyer runt omkring.. mm :) Underbara bilder!

Trevlig helg på dig!

Anemone sa...

Tenk å komme inn der..., til en bestemor med veldig god tid. Som en kan slå seg ned sammen med å betro seg til. Fortelle alle bekymringer og rariteter, for så å bli strøket over håret...
Vaffelkake og rød saft..

Pia..... sa...

Hej...för ett hem...vilken dröm...och så inbjudande...kommer gärna på en kopp kaffe med dopp...)..Ha en trevlig helg..PIA

Tanis sa...

Det var litt rart for når jeg åpnet siden din i dag ,fikk jeg følelsen av og ha vært der. Og når jeg leste at det var blåfargeverket husket jeg det.Jeg besøkte stedet for noen år siden,og det var veldig morsomt å gå der å titte. Ennydelig plass som er vært et besøkØnsker deg en fin helg Julie-k

Nina sa...

Dette var jammen stemningsfulle bilder... må nok besøke Blåfrageverket med tiden:) Ønsker deg en fortsatt innholdsrik og fin helg!

Torill sa...

For et eventyrhjem! Minner meg sånn om Astrid Lindgren filmer.....
Hadde ikke hatt noe imot å dele det huset med deg nei:)

Helena på Roomservice sa...

Mmmmmm - som en förälskelse :)

JULIE K sa...

hannele: nei det var nog inte det, men tycker om at drømma om det : )

karu: å så artig da at du kjenner til stedet: )

ida: ja det er en flott kombinasjon : )

koselig: ja det er kjempekoselig der. Anbefales virkelig, men dra på en finværs dag da får du mye mer ut av det, synes jeg da : )

guldkant: ja tenk du : )

sofie: ja spesilet det der med fria vyer er något jag saknar : )

anemone: åja tenk du : )

pia: tack du : )

tanis: så artig at du har vært der. Ja er det ikke nydelig her. Må innom dette huset hver sommer jeg : )

nina: ja det er veldig fint der : )

torill: ja det er nok noe lindgren over dette ja : )

helena: javist : )

Christina W sa...

Underbara bilder från ett fantastiskt hus. Detta vill man ju uppleva själv

purple sa...

Vackra ljuva bilder - ser jättefint ut!

JULIE K sa...

christina w: ja jag tycker så om at vara her varje sommar : )

purple: jag tycker så veldig om slika gamla hus : )

Jorid sa...

Tror jeg flytter inn her, jeg... i alle fall for en liten stund, helt til jeg blir rastløs og vil tilbake til byens mas og jag :-)