torsdag 5. juli 2007

Katter og sommer passer dårlig sammen

Foto: Adressavisen
Idag var det en reportasje i byens avis om katteforeningen jeg har snakket så mye om på bloggen. Sommeren er en håpløs tid for slike foreninger. Folk tar ikke ansvar. De lar dyrene sine produsere kattunger og kaninunger og når de drar på ferie dumper de dyrene sine. Jeg fatter ikke at det er mulig å ta så lite ansvar overfor sine husdyr, hva tenker disse egentlig med. Gå inn på denne linken så ser du reportasjen fra kattehjemmet.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg ser dyrlegene her har blitt flinkere til å gå ut å informere hvor viktig det er å sterilisere kattene sine. ( Utrolig nydelig bilde her, har du tatt det?)

londongirl sa...

Jag kan inte heller förstå att människor bara kan dumpa sina djur! Det gör mig så arg och ledsen. :-(

Men den gör ett stort och gott arbete den där föreningen (FOD) i din stad.
Jag läste artikeln och sen läste jag på föreningens hemsida.

Kram till dig och alla dina djur!

Mia sa...

VIlken underbar bild och coola ögon! Det är så hemskt att folk inte bryr sig och man både häpnar/chockeras över vissa människors hänsynslöshet.

Anonym sa...

Fattar inte hur folk är funtade som skaffar ett djur och sen bara överger det eller missköter det eller är elak mot det.
Att gå gill veterinären törs dom väl inte för gud så hemskt att avliva ett djur för då kanske man måste gråta en skvätt...eller så är det för dyrt.

Det är tur det finns föreningar som kan hjälpa en del av dessa djur och du är en av hjältarna!!

Elisabeth sa...

Usch, jag blir så ledsen av sådana artiklar, och jag kan verkligen inte förstå hur människor bara kan överge sina djur sådär. Tur att det finns människor som bryr sig i alla fall!

Interiørhuset sa...

ja dette er noe som virkelig gjør meg forbannet. Det er greit å ha dem ellers i året,men når sommeren kommer,så bare reiser de vekk og overlater kattene og andre dyr til tilfeldighetene. Hver dag har det vært minst en npotis i lokal avisen hvor de har funnet dyr skadet,utmattet eller døde...
Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke i det minste kan levere dem inn på de flotte sommer foreningene for dyrene,i stedet for å bare drite i dem.

Så på nettet i går,der de fant den søte lille kattungen på bare 5 uker....det brister hjertet mitt,å vite at noen fyr har det slikt!

JULIE K sa...

helen: ja det er kjempeflott at de gjør et. På det viset kan man holde kattebestanden nede og det trengs. Har ikke tatt dette bildet, fant det i avisa, men skal opp en tur på tirsdag så da skal jeg prøve å ta noen bilder : )

londongirl: ja jag blir jættearg, ser jag någon gång några som dumpar sina djur vet jag inte vad jag gjør, jag gjør iallefall inte något fint, om du forstår.

mia: ja jag med, fattar inte hur enkelte tenker.

gunnel: det er vel det at det er for dyrt ja, men djur skal dom ha : (

elisabeth: ja jag med, arg blir jag : (

interiørhuset: ja jeg også, jeg blir fly forb...

Hobbyhuset-Merete sa...

Huff! Tragisk at folk kan bry seg så lite om dyra sine..Får heilt vondt når eg les slike reportasjar!
Huset ditt blir forresten kjempefint i ny farge!!

sunshinegirl sa...

Heia Heidi

Synes det er en synd og en skam hvor lite ansvar folk tar over husdyrene sine. Nydelig inngangsparti du har. Nyter sommeren fullt ut her i Bergen. Klarer liksom ikke å være inne, så huset ser ikke ut. Fortsatt fin sommer til deg også.:)

elin1976 sa...

Ja det er mange som gir f i dyrene sine når sommeren kommer. De skaffer seg dyr i løpet av løpet av året og så har de ikke tenk på at det kommer ferier der de står ansvarlige for et lite liv.
Heldivis har vi sånne som Kari Mils her i Rogaland som virkelig taler kattenes sak:O)

Carolina sa...

Jag vet inte vad folk tänker med när de gör så!!! Min farmor och farfar hade alltid katt. De bodde vid havet på västkusten och på hösten kom det alltid en liten luddskalle och tiggde mat på trappan. Någon sommargäst hade haft sitt roliga och lämnat "leksaken" kvar.

anca sa...

Hur kan man vara så grym mot djur???

Vilken vacker katt du på bilden...

Kram O Trevlig helg!!!

Hannele sa...

Man kan hyra katt över sommaren på vissa ställen, bra idé tycker jag.

Catta sa...

Huff!!!
Kan ikek skjønne hvordan det er mulig å være så uansvarlig og hjerterå!!!
har man dyr så har man et ansvar som mange later til å glemme fordi de absolutt skal på en to-ukers ferie eller at dyret har fått unger! De burde så visst stenges inne! For hva slags person og med-menneske er man om man ikke en gang tar ansvar for dyrene sine!! For dårlig, altså! Får helt vondt inni meg hver gang det kommer opp noe sånt... Og dessverre gjør det jo det alt for ofte om sommeren med dyrunger og ferie, og i juletider som uønskede julegaver... Hoff...

moderncountry sa...

Hei Julie!
Ja, jeg er så enig med deg, kan ikke skjønne en slik holdning, for meg er det helt ufattelig. Er jo så glad i dyr og min egen katt og behandler den som ho skulle vært min egen lille unge. Dyr har jo behov, og de har følelser de også. Noe enkelte mennesker ikke kan forstå. Egentlig skulle man ha tatt et pliktig kurs i forkant av anskaffelse av et dyr, det er min mening. Like mye som anskaffelse av et barn. Men det er en helt annen diskusjon. Hehe..hisser meg opp her nå..
Så hvordan føler du deg utenom at du er kjempeoppgitt over slike saker? Håper du nyter sommer og ferie, det gjør jeg! Har det enda helt fantastisk :) Venter nå på at noen skal hente meg. Skal til byen og titte tenkte vi, masse folk og brygga er bygd ut med 3 nye terasser. Det blir sikkert kos i det fine været vi har i dag. Så har jeg sittet barnevakt i dag for et tantebarn, barnevakt og barnevakt...hehe..masse moro!!
Ha en fin Kveld og nyt resten av helga vennen! Masse klemmer fra meg ;)

JULIE K sa...

merete: ja det er synd at folk ikke tenker lengre : (

sunshinegirl: he he slik er det med meg også. huset forfaller virkelig innvendig når været er så flott : )

elin: så bra det finnes ildsjeler der du bor : )

carolina: ja det er vel typisk at folk skaffar seg sommar katt for skojs skuld, fattar inte at dom inte forstår mera : (

anca: ja du kan så si, fattar inte hur enkelte tenker.

hannele: det hørtes ju inte fel ut.

catta: ja sommeren er en travle tid, forstår ikke at mennesker ikke kan tenke litt lengre. Tror nok informasjon er tingen, så alle vi som er glad i dyr må bare bry oss og fortelle hvordan dette egentlig er.

moderncountry: he he ja jeg hisset meg sånn opp i går, jeg blir rasende av slike ting. Ellers nyter jeg og dyrene stillheten her i huset. Det er utrolig godt å være alene nå. Vi har full sommer her så litt varmt er det, men på kveldene koser vi som bare det på terrassen. Mine firbente er også kjempeglad for å være alene igjen he he : )

Matildas fikarum sa...

Katten på bilden har otroligt vackra ögon!

Hannele sa...

Bondgårdar, de har kaniner också att hyra ut, har jag hört.

JULIE K sa...

matilda: javist har den. Min molly har også slike grøna øgon : )

hannele: ja det er inte dumt det. På så sett slipper folk at få några dom lemnar kvar etter sommaren.