fredag 24. august 2007

En sockarbagare.....

Så er det fredag igjen. Synes ukene går så utrolig fort. Tenkte kanskje å bake noe godt til helgen. Finnes det en sockerbagare/baker der ute som har en god oppskrift/recept på noe lettlaget helgekos ? Hva bruker dere som titter innom å bake til helgen ?
Ha en fin fredag: = )

25 kommentarer:

Ida sa...

Dagene og ukene flyr ja...!
Det er vel ikke lenge til du skal reise heller?
Håper du er i rute med alle gjøremål.
Har ett godt tips til hva du kan lage.
Lapper eller sveler, som noen kaller det. Kjært barn har mange navn... ;)
Det er godt med syltetøy, rømme, sukker osv. på.
Det er godt! :)
Du trenger 3 egg
og 3 dl sukker.
Dette piskes til eggedosis.
Videre trenger du 1 l kefir eller kulturmelk.
Ca. 8 dl. hvetemel.
2 ts natron
og litt kardemomme.
Dette rører du inn vekselsvis.
Lappene stekes i smør med en gang.
Mmmmmm. Snadder.
Jeg liker å ha litt kardemomme både i vafler, lapper og pannekaker.
Det gir så god smak.
Hvis du vil ha en sunnere variant, så kan du bytte ut hvetemelet med speltmel og sukkeret med fruktsukker.
Så, er det bare å sette på kaffien.
God helg til deg! :)

karu sa...

ups. bske er det lenge siden jeg har gjort, så jeg får litt problemer med å hjelpe deg der. men vis du år inn på bloggen min så finner du en liten overaskelse fra meg til deg . stor klem og god helg

EVA AGNES sa...

Jag brukar inte baka så ofta. Kanske skulle ta och göra det i dag. Jag har varit och skaffat nya ägg i alla fall. Så ingredienserna finns.
Ska se om jag har något recept du kan baka efter. Men då måste jag återkomma.
Tack för besöket hos mig. Jag är ju7 så gammal att jag fick lära mig att skriva sådan skrivstil i skolan. Det var jättenoga på den tiden.
Där hade jag tur för i och med det kan jag läsa gammal skrift.
Kramar Eva Agnes

EVA AGNES sa...

Kolakaka á la Eva Agnes.
2 ägg
3 dl socker
3-4 msk kakao
1/2 tsk salt
100 g smält margarin
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugen på 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Rör i kakao, salt och margarinet
Blanda sist i vetemjölet blandat med bakpulvret
Häll smete i en väl smord och bröad form
Grädda i 35 - 40 minuter
Låt kakan svalna innan den används
Trevlig helg och låt dig väl smaka.
Kramar Eva Agnes

minerva.jor sa...

Det blir ikke så mye baking på meg nå, men i denne uken ble det en herlig ostekake!
den fant jeg på (www.detsoteliv.no)
Ha en fin helg:)

moderncountry sa...

Oj, det var et godt spørsmål. Jeg baker sjeldent jeg, fordi jeg ikke er så flink med gjærbakst og vanlige kaker liker jeg ikke. Ja, det eneste jeg synes er godt er muffins, eplekake og sjokoladekake. Ellers er jeg glad i gjærbakst. Bladkrans eller kanelsnurrer/kanelboller er nyyyyyydelig! Hehe...Du får kose deg i helgen med deilig bakst Julie! Klemmer

Magalös sa...

Inget bakverk kanske men gott och lättlagat är dotterns "Pannacotta".
Receptet hittar du hos mig:
http://mag-o-tarmsjukdom.blogspot.com/2006/12/pannacotta-utan-gelatin.html
Önskar dig en god och trevlig helg!

karu sa...

jeg er her igjen prøv denne siden. masse deilig http://www.varden.no/matogdrikke/recipelist.asp?cat=79.

Jorid sa...

Jeg er ganske lat og ikke så veldig flink til å bake, men det hender jeg slår til med den ferdige "bolleblandingen" som fins i pose... Og den er slett ikke så gal, altså :-)

Caroline sa...

Pizzabullar är väldigt gott och enkelt!

http://mininspiration.blogspot.com/2007/06/vackra-pltldor-frn-dixie-och-room-och.html

Fru B sa...

Min favorit är ett mellanting mellan kakor och godis:
Jordnötsrutor
0,75 dl socker (tex farin)
0,75 dl sirap
30 g smör
45 g mörk choklad
1,75 dl jordnötssmör med bitar
1 liter rice krispies flingor
60 g mörk choklad till dekoration.

Koka socker och sirap tills sockret smält. Rör ner smör, choklad och jordnötssmör, rör tills det smält. Blanda med flingorna, häll i en form och pressa ihop med fingrarna. Låt stelna och ringla över smält choklad. Skär i rutor.

Oootroligt gott!
Trevlig helg!

Anemone sa...

Ha... ser du har fått mange oppskrifter har, så den kan jeg lure meg lett unnna du...Baker sjelden til helgen jag da, når jeg får "ånden" tar jeg vaffeljernet ut på verandaen (såfremt det er vær til det om sommeren da). Vafler, syltetøy og rømme er jo virkelig godt da.

Ellers er jeg så stor sjokolademons at bakverk i tillegg ville vært lit vel mye. STRATOS !! Det er tingen for meg. Elsker Stratos, ikke de i biter nei....kangt der i fra, MÅ være gammeldags rutet, annet er bannlyst.

Nå må du virkelig nyte helgens ro og kjærlighet, KOS deg i stua og kjenn på hvor trivelig du har det.
Kos deg med dyra og ta masse på dem.

Vi blogges vel i halga også hvis tiden er med oss.
Klem til deg på en fredag.

lillemy30 sa...

Utrolig flott bilde du viser i forrige innlegg! lykke til med baksten i helgen! ha en flott helg!

Nina sa...

God helg "Julie", jeg liker å bake banankake til helga...så det skal jeg gjøre:) Lykke til med helgekosen og baksten...

Gunnel sa...

Nog går veckorna fort allt. Det är bara fyra månader kvar till jul..huga.

Ja du...nu i det här råttbot, bakar jag inte så ofta. Det gjorde jag förr...både godbröd och matbröd.
Men en vanlig hederlig sockerkaka är nästan det godaste :O)

Tina sa...

Titta in på min blogg och scrolla ner lite där finns recept på underbart goda äpple/kanel muffins och sega chokladkakor. Akta dig för de sega chokladkakorna...man kan inte sluta äta:-)

Lilla B sa...

Jag är en usel bagare. Så dystert är det.Men du får många recept, ser jag. Bara att sätta igång!
Ha en god och välsmakande helg! :)

solstad sa...

Heisann, så flott bloggen din har blitt da :) Jeg har laget et bilde som jeg har tenkt å plassere inn på toppen jeg og men.....har ikke hatt tid til å studere på hvordan det gjøres.
Her er mitt tips til helgekos:

Sjokovalnøtt-nam

100 g valnøtter
100 g melis
1/2 plate kokesjokolade
2 egg

Bare rør sammen og stek i ei lita brødform 175 grader ca 30-35 min.

Dette kan serveres med is .. eller du kan: skjære det opp i biter og legges lagvis med krem og vaniljekrem i ei skål. Kjempegodt !!
Lykke til med baksten uansett hva det blir ! Klem

JULIE K sa...

ida: åja sveler er godt det. Så lurt med kardemomme i deigen, det har jeg aldri prøvd. God ide med speltmel og fruktsukker, da blir det jop mye sunnere. Tusen takk for tips : )

karu: takk snille du : )

eva agnes: åååå kolakaka hørtes så godt ut, jag elsker alt med kakao/choklad i. Takk så mycke : )

minerva: ostekake det er godt det : )

moderncountry: Ja gjærbakst er jeg veldig glad i, og alle kaker også, dessverre. Er nok en søtmons ja : )

magaløs: oj den høres god ut, skkal titta på den : )

karu: spennende : )

jorid: ja det er faktisk mange ferdig blandinger som er gode. Jeg bruker nesten alltid brownies i pose jeg : )

caroline: ja det høres ut som en skikkelig hærlig helgebak : )

fru b: ja dom hørtes goda ut, nestan som godis : )

anemone: er nok veldig glad i stratos jeg også. Den røde er min favoritt, kan spise mengder : )

lillemy: takk så mye du : )

nina: babankake ja det er godt det. Spiset det hos ei venninne på tirsdag : )

gunnel: ja tenk det, snart er det jul : )

tina: ja dom såg jag igår på din blogg. Så jættehærligt ut båda : )

lilla b: tack du : )

solstad: denne var virkelig spennende.

elin1976 sa...

Hadde jeg vært hjemme når jeg skriver dette så skulle du jammen fått oppskrifter men du kan prøve nettdiden "det søde liv" mange av de oppskriftene har jeg skrevet ned. En fantastisk side. Ha en fin helg og lykke til :O)

JULIE K sa...

elin: ja der inne var det mye godt ja : )

mossfolk sa...

Så inspirerad blev jag här igår att jag var tvungen att prova Kolakakan. Det blev inte dumt alls :)

JULIE K sa...

mossfolk: å så roligt at du provade den. ja jag med blev ju super hungrig, skal prova alla recepter : )

GAWO sa...

Har du blåbær i fryseren? Da må du prøve dette:

125 gr. smør smeltes
og så blander du i
3 dl mel
1/2 ts. bakepulver
1 dl. sukker
Stek røren i en paiform i 8-10 min på 200gr.

Bland 1/2 liter blåbær med
1/2 dl. sukker og
1 ss potetmel.
Fordel det over den stekte paien og stek videre i 15 min.

Server me is til. Gjerne vaniljesaus også. Nam, nam!!!

JULIE K sa...

gawo: nammmmmm : )