lørdag 4. august 2007

Utmaninger+diverse

Jeg har fått noen utmaninger i det siste. Alt går litt tregt her, så det tok litt tid å få legge dem ut. Denne Rocking Girl utnevnelsen har jeg fått av Catta og Mollys Heaven. Tusen takk til dere begge. Er jo veldig koselig å blitt satt pris på : )

Neste utmaning er fra Camillas nya hem. Den går ut på å velge fire blogger man inspireres av og da har altså Camilla valgt meg som en av de fire. Takk så mye Camilla, sånt varmer : )

Selv tror jeg ikke jeg klarer å velge ut noen nye blogger. Alle mine favoritter inspirerer og gleder meg på ulike vis. Opplever at jeg selv er blitt veldig avhengig av alle disse bloggene. De er på en måte en del av livet mitt som jeg må innom daglig eller iallafall hver uke. Tenk, for litt over 1 år siden viste jeg ikke hva en blogg var engang, må le litt av det når jeg tenker på det nå. Er utrolig glad for at jeg fant denne bloggverdenen, den gir meg så mye glede og støtte i hverdagen.
Ett hjerte til dere alle : )

For tiden er det litt travelt her huset. Jeg reiser nemlig bort i slutten av august og kommer ikke hjem igjen før i november. Som dere alle sikkert vet (via bloggbeskrivelsen) sliter jeg med depresjon. Det er nok ikke alltid at det vises her på bloggen da den er ment som en positiv sfære i mitt liv, men til tider er jeg ganske så dårlig av det. For over ett år siden ble jeg søkt inn til ett behandlingsted på østlandet og i sommer fikk jeg endelige beskjeden om at jeg skulle inn. Så nå drar jeg snart hit.Mye må ordnes før jeg drar. Maling av hus, ordne hage før høsten, vinterburene til kaninene må på plass på vaskerommet, julemessen, vaske og rydde hus + + diverse. Min mann blir her hjemme, men han jobber så mye at jeg gjerne vil ha det meste på stell før jeg drar. Jeg gleder meg veldig til dette oppholdet. Tror det kan hjelpe meg mye. Dere skal få høre mer etterhvert. Vet ikke helt hvordan det blir med nett tilgangen der, men blogging skal jeg få til på en eller annen måte. Skal ha med både min Mac og begge fotoapparatene, for her finnes det uttallige motiver.

Siden jeg er på disse sørøstlige kanter har jeg funnet ut at jeg skal besøke denne damen. Dette gleder jeg meg veldig til og det skal bli ekstra artig å se dette rommet. Mulig jeg må holde ekstra hardt på pengeboka da he he : )

En annen oppmuntring jeg også har gitt meg selv etter oppholdet, er en tur hit...
...til Island. Bildet er hentet fra Blue Lagoons web side. Island har vært ett av mine drømmereisemål lenge så dette gleder jeg meg veldig til : )

Nå skal jeg en liten tur ut med Kira. Her regner det lett og vi venter på bedre vær for å kunne male. Håper dere alle har en fin helg. Klem

22 kommentarer:

Gunnel sa...

Island, Irland och Skottland är ställen jag skulle vilja besöka...på hästrygg.

Vilken snickarglädje det var på det stora huset...ujuj för att måla det.

Anemone sa...

Savner deg allerede. Vi må utveksle mobil nr. før du drar.
Vi mailes vel.

Stor varm klem til deg også!!
(f..til hel...vær du, får ikke gjort noenting utendørs, deg som hadde så mage planer i dag... :-(

moderncountry sa...

Hei vennen!
SÅ godt det skal bli for deg og komme bort litt. Få hjelp til å se hverdagen på en annen måte, opplevde litt natur, få styrke og sol igjen i livet ditt. Blir jo litt trist av å høre at du har hatt det så tøft og at du fortsatt sliter med det. Men jeg vil at du skal vite at du ikke er alene om det og at det er fullt mulig å bli frisk og få tilbake hverdagen igjen. Og da snakker jeg om personlige erfaringer..Alle har vi vel opplevd ting i livet som har ført til at det rett og slett ble for mye og at livet plutselig ikke var det samme igjen og at man ikke lenger taklet det på samme måte som før.Men alle opplever det og takler det på forskjellige måter. Jeg er glad du får støtte og hjelp og jeg gleder meg til den dagen da du føler deg som om du "våknet" opp igjen..ja, for det er sånn det føles ut..At livet bare smiler til deg igjen. Vit at jeg forstår mer enn du kanske tror og vet,og at du i løpet av denne korte tiden har gjordt så mye inntrykk på meg at du betyr veldig mye for meg :)Det vil jeg at du skal vite, og det mener jeg av hele mitt hjerte. Jeg synes du er fantastisk jeg Julie!!
Nyt helgen og lykke til med malingen du :) Selv driver jeg og lager plantebord i dag. Har bare sendt samboeren til byggmakeren for å hente mer skruer, spikre og noen ekstra planker, hehe..Skal ta før og etter bilder :)Sender varme klemmer her i fra Nederland :))

Interiørhuset sa...

så bra at du endelig har fått plass,er nok kanskje veldig godt å komme seg bort litt.Men hva skal vi gjøre utendeg her såååå lenge?? Jeg sliter med deprisjoner og slikt selv og denne bloggen hjelper meg alltid på de værste dagene. En tur til Island hørtes utrolig flott ut,dit vil jeg også!

Leah sa...

Kjære deg, så flott at du har fått plass på dette stedet, og så deilig med Islandtur etterpå. Håper det hjelper deg en hel masse, og at du "våkner" opp igjen en dag om ikke altfor lenge, slik Modern country skriver lenger opp her. For det er faktisk det man gjør, våkner opp til livet. Men det tar jo tid. Jeg trodde jeg var helt kurert tidligere da vi mailet litt sammen, men det har nok vært en prosess som har pågått siden den tid også. Nå har jeg hatt storrengjøring i livet mitt, og kvittet meg med elementer, personer og omgivelser som bare har sugd livsgleden ut av meg! Føler meg gladere enn på kjempelenge, og den følelsen unner jeg deg også, Julie. Det fortjener du. Men dette er ting bare du kan gjennomleve og komme i mål med, så ønsker deg LYKKE TIL av hele mitt hjerte. Stå på, jenta mi. Kjempeklem :-)

Huset i Hagen sa...

Å dette fortjener du helt sikkert! Så bra! :o) Det er lenge siden jeg har besøkt bloggen din nå. Er vel inne i en bloggpause nå, men det var veldig koselig å titte innom her. - som alltid! Ønsker deg masse lykke til Kos deg! :o)

elin1976 sa...

Håper vi blir oppdater i formen din og nye inspirasjonsbilder.
Jeg har en venninne som begynner på dagsenter nå i august til november. Hun har tatt permisjon fra jobben for å gjøre dette siden hun også er deprimert.
Dette blir nesten som en skole der de får lage saker og ting, samtaler og terapi.
Ikke minst lære selvhjelp.
Hun gleder seg og jeg gleder meg med henne.
Bare man kan få opp livskvaliteten så er det det samme hvordan.
Det samme gjelder deg også, vennen.
Om man kansje ikke blir helt bra så er det et mål å få det bra med seg selv store deler av tiden, mestre hverdagen og ikke minst lære å sette pris på seg selv. Gleder meg til å høre fra deg, vennen min. Klem fra Elin:O)

Anniche sa...

Hei vennen !
Åhhhhh, jeg skulle ha sendt deg en mail for lenge siden :O)
Men jeg har bare hatt så mye å gjøre:O)
Det blir så bra for deg dette oppholdet vennen min , og jeg er så glad på dine vegne!
Ikke minst gleder jeg masse til du kommer til meg !!!
Teller jo nesten dager ...hihi!

Klem

Helena/Bildbloggerian sa...

Jag har varit ute och rest i ett par veckor, men tittade in här nu och uppdaterade mig lite och vilka vackra bilder du bjuder på! De där från Vestlandet ser ju helt fantastiska ut, man hade verkligen kunnat gissa på att det var i Thailand!
Vad skönt det måste kännas för dig att få åka till det där behandlingshemmet, hoppas det kommer att ge dig den hjälp du behöver! Och hoppas du har möjlighet att blogga därifrån, så att jag kan fortsätta kika in här :)

karu sa...

du må glede deg til du skal dra. å det sier jeg som bare gråt de siste 3 ukende før jeg dro. nå bare ler jeg av det.det er tre ting som jeg har som favoritter i livet mitt i dag. det er barna mine. min deilige mann og de 4 ukene jeg hadde oppe på øyer. å jeg gleder meg til jeg skal opp igjen. men før det er det masse jeg må ordne her hjemme.
island er et flott land. har en venninne jeg bodde såmmen med da jeg gikk på skole som bor der.må snart reise å besøke hu. da får jeg oppleve masse. h drar meg rundt på alle steder.

JULIE K sa...

gunnel: javist skulle man ha ridit i dom lænderna. Tycker ju mycke om islandshesten jag : )

anemone: takk du. Det er jo enda noen uker til jeg drar så du slipper meg ikke enda tjhi. Ja mobil nr utveksling må vi gjøre. : )

moderncountry: tusen takk du. Det var veldig fine ord. Det er godt å se andre i samme situasjon og vite at de er blitt bedre, det gir håp det. Stor klem : )

interiørhuset: det var jo veldig gpodt å høre at man bidrar til at dagene blir lettere. Kjenner jo det selv også at blogging hjelper på. Klarer det selv om man er langt nede. Så dette er jo ett nytt og godt redskap i min terapi : )

leah: ja jeg ønsker virkelig å våkne op. Har hatt det ganske bra mai og juni og det har vært godt. Lenge siden gode perioder. Det er så godt at du har kvittet deg med elemneter som tar energi. Det er jo ofte det man har rundt seg, men ikke alltid man ser det. Kjenner også jeg må gjøre noe med mine elementer , men det er ikke så enkelt akkurat nå.

huset i hagen: så koselig å se deg her igjen. Ja det blir jo litt tregt med blogging i sommer, det kjenner jeg også. : )

elin: så godt å høre at hun gjør det. Vil nok bli veldig bra det der. Ja du har så rett, målet kan liksom ikke være å bli frisk, men å heve livsgleden og få det bedre i hverdagen.

anniche: ja jeg gleder meg veldig både til opphold og til besøk. Som sagt har jeg tittet mye på kartet hi hi : )

helena: velkommen tilbaka från semster. Ja jag hoppas jag får bloggmuligheter. Iallefall skal jag prova å blogga på helgen, måste ju finnas nån møjlighet før det : )

karu: ja du vet jo hvordan dette er. Har tidligere vært innlagt på Modum der jeg igjen skal . det er helt utrolig å få slik hjelp i slike omgivelser, man blir faktisk ydmyk for at man får oppleve dette : )

Hannele sa...

Vilket undrebart hjärtelås.

Villa Utsikten sa...

God tur Julie! Skal se du har det mye bedre når du kommer hjem. Sliter med noe av det samme selv.Ikke mange som vet det ,men ser det er flere som har det så kanskje ikke så farlig å si det her inne.Vil ikke inrømme det for omverdenen at jeg sliter. Er liksom litt tabu. Har vært noenlunde bra i 5 år, men egentlig har jeg vel bare fortrengt det. Så i sommer toppet det seg og ferien har vært et sant helvete... Er inne i en vanskelig tid som jeg tror krever en real prosess for å komme ut av. Alt er bare kaos. Skal egetlig fortsette og studere men vet ikke om jeg greier det,eller om jeg vil. Kanskje jeg må satse på helsa først. Det tvinger seg frem uansett. Jeg unner ingen å ha det sånn for det er pyton. Men husk at bak skyene er himmelen alltid blå:)Og det er i nedturer det går oppover. Mange slitte ordtak her men det er faktisk noe i dem. Og blogging hjelper å få tankene over på noe annet for en stund:)
Stor klem fra meg

Mita`s hjørne sa...

Å... for en nydelig veranda... den skulle jeg gjerne hatt... Ikke slit deg helt ut før du drar nå da...
Island høres jo veldig fristende ut da, det er faktisk et sted jeg har hatt lyst til å besøke lenge...

Ha en flott søndag...

karin a sa...

Jag hoppas verkligen att du får det bra där på Östlandet! Hur det än blir med bloggningen så kommer vi att vara med dig. :) Och så glad jag blir över att du unnat dig resan till Island. Jag vill själv gärna åka dit. Landskapet och allt verkar så spännande och jag skulle mer än gärna hälsa på min goda vän som bor där. Ha det gott så länge! Vi hörs! Kram!

Ida sa...

Lykke til med alle ting og prosjekt som må gjøres ferdig før du drar.
Håper du får ett fint opphold (noe du helt sikkert gjør :).
Og jeg sier som Anemone. Savner deg allerede....
Bra at du tar med fotoapparat og PC. :)
Tur til Island etterpå.
Det må bli litt av en opplevelse.
Ha en fin fin søndag.
God og varm klem fra Ida.

GAWO sa...

Dørlåsen du viser er fantastisk. Den må tilhøre et hus med hjerte og sjel. Jeg ønsker deg alt godt og lykke til med oppholdet på østlandet.

JULIE K sa...

hannele: ja er den ikke vacker. Den står på ett gamalt hus på ett museum : )

villa utsikten: takk for fine ord. Håper du klarer å åpne deg for omverdenen etterhvert. Da jeg endelig klarte det ble alt så mye bedre. Det er slitsomt å skjule hele tiden hvordan man har det. Typisk det topper seg i ferien. Jeg blir altid dårlig etter ferie og høytider, spesielt der man har vært sammen med mange folk. Vet det nå og prøver å verne meg så godt det går. Lykke til videre : )

mitas hjørne : ja jeg gleder meg veldig til Island : )

karin a: åja Island verkar vara så underbar så nu går en drøm i oppfylelse ja. Hoppas du også får fara dit engang : )

ida: he he ja mye må ordnes ja, er vel som et slakt når jeg drar tenker jeg. Skal kose meg masse med fotografering ja, vet at det er mange flotte motiver både dit jeg skal og på Island : )

gawo: ja den er så fin. Den står på et gamelt hus på Maihaugen. Tenk at de laget noe så vackert i gamle dager : )

Bloggblad sa...

Du skriver så mjukt och vackert om dina svårigheter - jag hoppas verkligen att du får hjälp. Jag har upplevt depression på nära håll, och vet att det är tungt och svårt.

Sylvia sa...

Kjære deg. Jeg synes det er bra at du kan få hjelp, jeg. Og er du i nærheten av Porsgrunn, så må du bare ta kontakt........!
Jeg er enig med deg i at alle bloggene betyr noe spessiell, hver på sin måte, og man BLIR faktisk avhengig av blogging.
Island har jeg vært på, for mange år siden. Et spennende land. Du fortjener en tur dit.
Kos deg der du skal, og så håper jeg du titter innom i ny og ne.

Tanis sa...

Kjære Julie
Jeg unner deg virkelig å komme dit du skal.Jeg har både hørt og lest om dem som har fått hjelp etter et opphold på det stedet du skal.Som jeg har lest her på bloggen din,så har du vært på de traktene før.
Du som er så glad i naturen,så er detjo en flott plass å være.
Det er jo ikke så langt i fra våre trakter,ca 1 1/2 time,så om du ønsker kontakt så er du velkommen.
Alle vi bloggere har lært deg å kjenne som et vidunderlig menneske,med alle sanser i behold.
Vi bare elsker dine flotte betraktninger og fotografier fra fjern og nær .Stå på Julie vi er mange som er blitt glad i deg og tenker på deg.Stooor klem fra Tanis

Lena sa...

Vil bare gi deg en *klem* og si takk for at du deler med oss ang hvordan du har det mht depresjon. Du er tøff og modig, stå på og nyt oppholdet, håper du får masse utbytte av det:-)