mandag 25. mai 2009

Trøbbel med lykkelig slutt

Mandagstema denne gangen er trøbbel. Denne lille fuglen havnet skikkelig i trøbbel i fjor sommer. Jeg bodde da på landet i første etasje i ett to etasjes hus, og hadde en vedovn på stuen. Tidlig en morgen hører jeg noen rare/konstiga lyder fra veggen og oppdager at mine katter er veldig interesserte i ovn og murveggpipa. Skjønner jo ikke helt hva dette er, men etterhvert forstår jeg at det sitter en fugl inne i pipa, og den må ha falt langt.


Jeg ble jo veldig fortvilt over dette. Så for meg en langvarig død for denne stakkaren, men måtte jo prøve å gjøre noe. Jeg begynte å løfte på ovnen, som jeg faktisk trodde satt helt fast, men fikk tilslutt løsnet den og dratt piperøret ut. Og der inne satt denne lille karen og tittet ut : ) 
Han var så søt så, men skjønte vel ikke helt hvor han var havnet. Etterhvert kom han hoppende ut i stuen, opp i min hvite Ikea sofa, så der ble det mange sotete fugle spor : ) Mine katter ble jo helt ville, så jeg måtte fange inn alle fire og stenge dem inn på ett annet rom.
Fugleungen flakset etterhvert opp på gyngestolen min ved vinduet og tittet ut. Han var veldig rolig og satt der lenge....kanskje for å få ny energi. Jeg hadde fult opp med å fange inn alle katter i huset (tilsammen 10 stk) så fuglen ikke hoppet ut og ble fanget av en katt....phu.....en slitsom dag.
Tilslutt hoppet han ut, men havnet i en buske med en av kattene under. For ett styr : ) Det hele endte med at jeg måtte løfte ham langt opp i ett tre og stå katte vakt under. Foreldrene lagde ett veldig liv og ville at den lille skulle følge dem. Etter ca en halvtime hadde han nok fått energien tilbake, for da fløy han bort sammen med fugleforeldrene og resten av fuglefamilien sin. Da var jeg sliten, men fornøyd. Heldigvis var dette en trøbbel historie med en lykkelig slutt . )

18 kommentarer:

Anne-Lill sa...

Stakkars lille venn... Godt at den dramatiske historien fikk en lykkelig slutt.

Anne-Berit sa...

Det måtte være litt av en opplevelse.Bra den havna i pipa til en dyrevenn når den nå skulle falle i en pipe.EN flott historie med en lykkelig slutt.
Flott bilde av døra i innlegget under her.

Hanne@home sa...

Stakkar, han så litt lost ut oppe på gyngestolen der. Bra at det ble en lykkelig slutt i hvert fall! Flott løsning på mandagstema!

Sommertid sa...

Hørt om lignende tilfell...sånn er det vettu når kråker og Skjærer skal teste vingene for første gang..ikke altid det ender så godt som det gjorde her...etter mye frem og tilbake og hjelp av deg.
God mandag :)

Siw Aina sa...

Stakkar liten. Godt det var akkurat din pipe den falt ned i, det kalles vel hell i uhell :)

Randi's Tanker sa...

Så flotte bilder og flott beskrivelse. Bra utfall for stakkaren.

Ha en flott uke!

Miriam Elisabeth sa...

flott tolkning av trøbbel :)

Petunia sa...

Er det en Kaie? Kan se slik ut.
Det er kjekt å kunne hjelpe dyr i nød. Det er ikke alltid det får en lykkelig utgang, men det gjorde heldigvis din lille redningsaksjon:)
Flott innlegg på trøbbel:)

Kreoline sa...

Så godt å høre at det gikk godt til slutt H., men det måtte det jo når den heldigvis kom ned i pipen til en dyreelsker som deg. Må le litt når jeg ser for meg stresset du hadde med alle pusekattene, og så den lille søte fuglen.
Klem fra Mona.

Malys krok sa...

Stakkars den lille da, men så godt at du kunne hjelpe den ut av trøbblet. Veldig spessielt bidrag til dagens tema. Bra du klarte å holde kattene borte. Ikke bare å si det å være katte/fuglevakt. Ha en fin uke. Klem fra Margit.

Evami sa...

Så flott at du kunne hjelpe denn lille stakkaren som hadde havna i skikklelig trøbbel:) Kan se for meg arbeidet med å holde kattene unna,men den lille fuglen og mamman og pappan er deg nok evig takknemlig for det trøbbelet du hadde for deres skyld:)

mossfolk sa...

Vilka bra bilder du fick på den och så lungn den ser ut!
Skönt att det gick så bra.
Och vilken fin bild du har i headern!

organic-lizzi sa...

Åhhh!For en fantastisk historie...og herlige bilder:-))Skikkelig søtnos(eller kanskje sotnos...)
Husker vi reddet en skjærunge som katten vår tok etterpå!!!!Vi var i sjokk..
Stooor nattaklem fra Randi

Beate sa...

Så flott at du tok deg av den som var i trøbbel, og jammen fikk du noen flotte bilder ut av det også :)

Melusine sa...

Huff, stakkars fugl! Så flott at du fikk reddet den, både fra ovnen og kattene :)
Dette var en ordentlig solskinnshistorie!

londongirl sa...

Oj vilken fantastisk historia! Vilket jobb du gjorde där med fågeln!
Så skönt att det gick bra och att han kom tillbaka till sin familj igen! :-)
Kram kram

smykkeline sa...

10 katter? Åi åi:) Men så herlig å høre om noen som er villig til å legge så mye arbeid i å redde en liten sjel. Varmet i hjertet:)

anne -moseplassen sa...

så fin historie!

Flott at du fikk han ut av pipa da, og jeg synes jeg ser deg stå kattevakt. Jeg satt skjærevakt for en uke siden jeg. Da hadde skjæra fått fatt i en trosteunge og alle trosteforeldrene i mils omkrets forsøkte å få den til å slippe. Stakkaren lå helt inntil terassedøra mi, så når vi (jeg og trosteforeldre) fikk jaget vekk sjæra så ble jeg sittende vakt på stua i 1.5timer til den lille trostungen hadde kommet seg nok til å flytte seg. Turte ikke ta sjangsen på at trosten greide å jage vekk sjæra alene.