lørdag 2. juli 2011

Litt forandring må til...


" Skriv ned 3 små gleder hver dag. De behøver ikke være store, dyre eller eksklusive. Det er ofte det enkleste som gir hverdagen mening. Her vil jeg dele noen av det som gjør meg glad : ) "

Bloggingen min har gått tregt lenge nå. Får det liksom ikke til. Derfor forandrer jeg litt på måten jeg blogger på.

I min hverdag fokuserer jeg alltid på de små ting som gir gleder. Det lærte jeg under en periode der alt mest føltes svart. Å se og oppservere, med fokus på det som er positivt, betyr mye spesielt når livet kjennes ekstra tungt.

Lærte meg å skrive ned 3 ting per dag som gav meg glede, og sakte fyltes livet igjen med positive farger. Og gledene per dag behøver ikke å være store. Å se et ekorn klatre i et tre, solstråler som lyste opp rommet en tidlig morgen eller barnelatter fra en lekeplass. Dette var gleder som som fikk plass på min skriveblokk. Gleder som fylte hjertet med visshet om at livet også byr på masse positivt bare man ser litt rundt seg.

Fortsatt observerer jeg hverdagsgledene. Noen ganger skriver jeg dem ned. Ofte teller jeg dem. 3 pr dag skal det minst være. Antallet oppover har ingen grenser : ) Så nå blir bloggen en dagbok med det jeg oppfatter som mine hverdagsgleder. Så kan kanskje du som besøker bloggen skrive ned dine. Bare prøv det er ikke så vanskelig. Dagene har masse farger i seg bare man titter litt rundt : )
Ha en strålende lørdag.....lørdag i seg selv er dagens store glede : )

3 kommentarer:

Beate sa...

Dette høres ut som en god øvelse! Gleder meg til å høre om hverdagsgledene dine, og skal jammen øve meg på å finne mine hverdagsgleder også. Akkurat nå er en nyvasket kjøkkenbenk en slik glede :)

Beate sa...

Takk for kommentar. Å, det er så mye bloggproblemer for tiden. Jeg har gått over til å lese blogger i google chrome, da går alt bra, ellers virker det som om det går bedre hvis en ikke krysser av på husk meg...

Andrea sa...

Hei :) Det er en god ide, og nok ganske viktig. Hvis man er litt trist så er det viktig å finne positive ting som gjør dagen og livet fint. Jeg sliter selv veldig med det noen ganger. Vært helt nede i en stund, Men går endelig litt bedre nå og føler jeg har noen store gleder noen ganger. Akuratt nå er jeg kjempe glad for at Collin er ferdig utdannet og har blitt en ekte designer. Føler meg mer og mer lykkelig igjen, men går sakte. Ha en fin kveld :) Klem